Tot 30 maanden effectief voor grootschalige speedhandel vanuit Izegem

Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk zijn dinsdag acht beklaagden veroordeeld voor hun aandeel in het verhandelen van speed. Ze kregen celstraffen tot 30 maanden effectief. Een negende beklaagde werd vrijgesproken.

Op 21 oktober 2015 werd een Nederlands koppel in Izegem onderschept met twee kilogram speed. Volgens de Nederlandse man was hij er op bezoek bij de eerste beklaagde voor een zakelijke bespreking. Beide zijn werkzaam in licht- en geluidsinstallatie voor allerhande feesten en optredens. Ook de negende beklaagde in het dossier is een geluidstechnieker. Volgens het openbaar ministerie was ‘twee monitors’ in de telefoongesprekken de code voor twee kilogram speed. Het onderzoek zou uitwijzen dat er ruim 20 kilo verhandeld werd.

De eerste beklaagde zou de verkoop van speed in Izegem en omstreken in handen gehad hebben. De achtste beklaagde regelde de handel in de regio Harelbeke. Het openbaar ministerie vorderde voor de vermeende kopstukken van de handel vier jaar effectief. Maar de strafrechter sprak met 30 maanden effectief een mildere straf uit. Ze moeten ook 9.000 euro boete betalen

De overige beklaagden krijgen straffen tot 15 maanden effectief. De geluidstechnieker die als negende beklaagde moest verschijnen in het dossier werd vrijgesproken.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier