Tot 30 maanden effectief voor Franse inbrekers die toesloegen in Middelkerke

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft donderdag een 33-jarige Fransman veroordeeld tot 30 maanden effectieve celstraf voor enkele inbraken en pogingen tot inbraak in Middelkerke. Samen met een kompaan ging hij onder andere aan de haal met flessen wijn en twee mountainbikes.

Op 13 december betrapte Johan H. twee mannen tijdens een inbraak in zijn BMW. Het slachtoffer kon Aimé T. (48) zelf tegenhouden, terwijl Gaëtan A. (33) achteraf werd onderschept door de politie. Een deel van de buit werd twee dagen later teruggevonden in het politievoertuig. Wellicht had A. de modem er na zijn arrestatie nog verstopt.

Verder onderzoek wees uit dat de beklaagden in een gestolen Opel Corsa vanuit Frankrijk naar Middelkerke waren gereden. Uit de garagebox van een appartementsgebouw hadden ze enkele flessen wijn gestolen. In een fietsenstalling gingen ze aan de haal met twee mountainbikes. De buit werd aangetroffen in hun tijdelijke onderkomen in Middelkerke.

Beide beklaagden hielden vol dat ze niets met de zaak te maken hadden. Aimé T. beweerde dat hij met het openbaar vervoer naar Middelkerke reisde om te wandelen.

Uitgebreid strafblad in thuisland

In hun thuisland hebben de verdachten al een uitgebreid strafblad. T. was vaak betrokken bij vechtpartijen en werd ook tot twintig jaar opsluiting veroordeeld voor doodslag. Zijn jongere kompaan liep in totaal al meer dan 25 veroordelingen op.

De rechter veroordeelde A. en T. respectievelijk tot 30 maanden en een jaar effectieve celstraf. Ze moeten ook allebei een geldboete van 1.200 euro betalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier