Tot 30 maanden cel voor cannabisplantage in Desselgem

Redactie KW

Zes beklaagden hebben dinsdag van de strafrechter in Kortrijk tot 30 maanden cel gekregen voor inbreuken op de drugwetgeving. Het internationaal getint gezelschap runde een cannabisplantage in de Waregemse deelgemeente Desselgem.

De plantage, die zich in een verlaten loods bevond, werd eind augustus vorig jaar opgerold. De verdachte was volgens de openbaar aanklager de organisator. Hij zou het nodige kapitaal geleverd hebben voor de opstart van de plantage waar verschillende kweekkamers waren ingericht. De man schafte ook een bestelwagen aan. De man werd veroordeeld tot 30 maanden cel waarvan 10 maanden effectief en een geldboete van 6.000 euro. De tweede beklaagde, een 45-jarige Kroaat uit Antwerpen, stond in voor de dagelijkse leiding. Hij kreeg dezelfde straf.

Met busjes van Servië naar België

Het evenementenbureau van een derde betrokkene fungeerde als dekmantel. De gewezen basketbalspeler uit Congo ontkent dat. Hij kreeg een werkstraf van 375 uur. Als hij die niet uitvoert, wacht hem een gevangenisstraf van twee jaar. De man moet ook een geldboete van 6.000 euro betalen. Zijn bvba kreeg een effectieve geldboete van 12.000 euro.

Er stonden ook nog twee Serviërs en een Kroaat terecht. Zij onderhielden de plantage en verleenden hand- en spandiensten. Vanuit hun thuisland werden ze met de trein en busjes naar België gebracht. De mannen kregen een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden waarvan zeven effectief. Ze moeten ook elk een geldboete van 3.000 euro betalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier