Tot 24 maanden cel voor vernedering van meisje in Roeselare

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Vier twintigers uit Menen, Hooglede en Roeselare zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot grotendeels voorwaardelijke celstraffen van 18 tot 24 maanden voor de mishandeling en vernedering van een 16-jarig meisje.

Op haar zestiende verjaardag, op 20 juli 2015, trok het slachtoffer op uitnodiging van haar beste vriendin naar het appartement van een 21-jarige jongeman in Roeselare. Ze dacht daar een cadeau te krijgen, maar in de plaats daarvan voltrokken zich gruwelijke feiten. Samen met twee anderen uit Menen en Hooglede hielden ze het slachtoffer achttien uur lang vast, mishandelden en vernederden haar. Zo werd het haar van het slachtoffer afgeschoren, kreeg ze urine over zich, werd ze in een ijskoude douche gestoken en moest ze voorgekauwde chips eten. Een maand later werd ook het Facebookprofiel van het slachtoffer nog gehackt. Pas achttien uur later mocht het slachtoffer het appartement helemaal onderkoeld verlaten. Haar gsm moest ze achterlaten.

Toen haar moeder opmerkte in welke toestand haar dochter thuis arriveerde, verwittigde ze de politie. Het onderzoek verliep aanvankelijk stroef omdat alle aanwezigen hadden afgesproken wat ze aan de politie zouden zeggen. ‘Het meisje was dronken toen ze arriveerde en scheerde haar haren zelf af’, zo klonk hun versie. Het was pas toen één van hen anderhalve maand later uit de biecht klapte dat de ware toedracht aan het licht kwam. Aan het slachtoffer moeten de vier veroordeelden wel ruim 8.500 euro schadevergoeding betalen.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier