Tom Vandenkendelaere zetelt in Europese onderzoekscommissie Panama Papers

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Tom Vandenkendelaere (CD&V) uit Roeselare gaat zetelen in de onderzoekscommissie van het Europees Parlement die de zogenaamde Panama Papers moet uitspitten.

Nadat het federale parlement al een bijzondere commissie in de steigers zette, heeft nu ook het Europees Parlement een commissie opgericht om de Panama Papers uit te klaren. De Europarlementsleden kozen voor een onderzoekscommissie, waarvan het mandaat begin deze maand is vastgelegd. De 65 leden moeten de komende 12 maanden onderzoek doen naar vermeende inbreuken en wanbeheer bij de toepassing van Europese wetten over witwassen, belastingontwijking en belastingvermijding.

“Wij willen uiteraard uitklaren wie verantwoordelijk is voor offshore-constructies met het oog op belastingontduiking en witwaspraktijken“, zegt Tom Vandenkendelaere. “Maar nog belangrijker is dat we concrete voorstellen doen om een einde te maken aan dit soort misbruiken. Banken moeten een meldingsplicht worden opgelegd als het gaat om complexe structuren gelinkt aan belastingparadijzen.”

(Belga – Foto a-SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier