Toiletbezoek in tea-room in Oostende draait uit op een vechtpartij

26/07/16 om 18:28 - Bijgewerkt om 18:28

Een vader en zijn zoon betaalden geen bijdrage van 50 cent na een toiletbezoek en werden bij het buitengaan belaagd door een groep jongeren.

Toiletbezoek in tea-room in Oostende draait uit op een vechtpartij

Het gezin Cazaux, Chesney, Kenzo, Davy, Jaydee, Thalassa, Hailey, Yarne en Kenji. © JR

Maandag gingen Davy Cazaux (35) en Thalassa Cazaux (30) samen met hun kinderen Kenji (15), Jaydee (13), Yarne (11) en Kenzo (9) naar het vuurwerk op het strand van Oostende. Na het vuurwerk wilden ze in een tea-room naar het toilet gaan, wat uitdraaide op een vechtpartij.

"We gingen voor de tweede keer met onze kinderen naar het vuurwerk", vertelt Thalassa. "Na het vuurwerk wilden Davy en Kenji naar het toilet gaan in een tea-room. Na het toiletbezoek gingen we samen gewoon naar buiten. Iemand had ons wel nageroepen dat we 50 cent moesten betalen, maar we gaven er geen attentie aan. Niet gedacht aan de gevolgen die er zaten aan te komen liepen mijn man en onze zoon gewoon naar buiten. Meteen toen we buiten de tea-room kwamen werden we meteen door een grote groep jongeren in onze rug aangevallen.

Davy werd op zijn rug besprongen, hij kon zich nog omdraaien om hem af te schudden, maar ze waren met te veel. Ik denk dat ze zeker met zo'n 20 jongeren waren. Akkoord, we moesten misschien de 50 cent wel hebben betaald, maar om ons daarvoor aan te vallen zonder het nog eens opnieuw te vragen... Eén van de betrokkenen trok een groot mes en bedreigde er ons mee. We zijn er niet over te spreken dat we voor zo iets banaals worden aangevallen."

Delen

Iemand had ons wel nageroepen dat we 50 cent moesten betalen, maar we gaven er geen attentie aan

Bij navraag bij de Oostendse politie wist Carlo Smits ons te vertellen dat de politie snel ter plaatse was en de gemoederen kon bedaren.

"De politie was inderdaad snel ter plaatse waardoor we niet meer klappen kregen", gaat Thalassa verder. Had de politie er niet zo snel geweest dan vrees ik dat we er niet zo goed vanaf zouden zijn gekomen. Ikzelf, Davy en Kenji werden naar het ziekenhuis gebracht met de ambulance, onze drie andere kinderen werden nagebracht met de politiecombi. Ik was gewond aan mijn onderbeen, hij staat volledig blauw. Davy moest genaaid worden aan zijn beide wenkbrauwen, had ook enkele schaafwonden en had een lichte hersenschudding. We kregen de raad in het ziekenhuis dat Davy wel mee mocht naar huis, maar dat hij om de twee uur moest worden wakker gemaakt. Davy werd amper drie weken geleden nog geopereerd aan een hernia. Kenji moest ook aan zijn onderbeen worden verzorgd en heeft een pijnlijke schouder."

Onze kinderen waren in totale paniek, het deed me pijn hen zo te zien

"Dat ze ons misschien aanvallen oké, maar om onze kinderen in een gevecht te betrekken, dat gaat er over. Onze kinderen waren in totale paniek, het deed me pijn hen zo te zien. We gaan alvast klacht neerleggen, dit laten we zo niet. Ik hoop in de toekomst dat dergelijke zaken niet meer voorvallen, want op een dag gebeuren er zo zware ongelukken. We willen zeker ook nog eens de politie van Oostende bedanken voor hun snelle optreden. Dankzij hen is het niet erger geworden.

(JRO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!