Toegetakelde cipiers al voor tiende keer naar rechtbank

© BELGA
Redactie KW

De zaak tegen een gedetineerde die in de Brugse gevangenis twee cipiers toetakelde met een steen blijft maar aanslepen.

De beide slachtoffers zakten al een tiental keer af naar de Brugse rechtbank, waar de zaak maandag werd voortgezet. Maar tot een uitspraak kwam het weeral niet.

Op 13 juni 2014 ging gedetineerde Danny D.W. (54) uit Turnhout vier cipiers te lijf die hem naar de strafcel begeleidden. Hij haalde een kous boven waarin hij een kassei had verborgen en sloeg hiermee een de cipiers vol in het gezicht. Het slachtoffer liep een zware neusbreuk op, waardoor hij nog steeds kampt met reuk- en smaakverlies. Zijn collega hield aan het incident een gebroken onderarm over. De beide cipiers waren vele maanden arbeidsongeschikt, maar hebben intussen hun werk hervat.

Via de rechtbank eisen ze nu een fikse schadevergoeding van de man. De rechtszaak tegen D.W. ging al in 2015 van start maar door tal van uitstellen – onder meer door het tijdrovend deskundigenonderzoek – vonden de pleidooien pas in januari dit jaar plaats. En zes maanden later is er dus nog steeds geen uitspraak. Danny D.W., wiens strafregisters acht pagina’s telt, riskeert 30 maanden cel. De uitspraak volgt – normaal gesproken – op 19 juni.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier