Tientallen flessen ether in beslag genomen in huis Ferre (8) in Zwevegem

Redactie KW

Zowel in de wagen, de garage als de woning van moeder Ann V. (43) namen de speurders bruine flessen van het product in beslag.

Bij een huiszoeking in het huis in Zwevegem waar gisteren Ferre Dewerchin (8) dood werd aangetroffen, hebben de speurders vanmorgen tientallen flessen ether gevonden. Zowel in de wagen, de garage als de woning van moeder Ann V. (43) namen de speurders bruine flessen van het product in beslag. Ook de computer van de vrouw en een stapel papieren werden meegenomen.

Tientallen flessen ether in beslag genomen in huis Ferre (8) in Zwevegem

Het waren twee leden van de lokale recherche van politiezone Mira die samen met een driekoppig team van het labo van de federale gerechtelijke politie die donderdagmorgen met twee wagens ter plaatse kwamen in de Minister Alfred De Taeyestraat in Zwevegem.

Uit analyse zal moeten blijken of er ook vingerafdrukken van de achtjarige Ferre op de flessen zitten

Ook de wijkagent was aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Even voor 10 uur verbraken ze het politiezegel aan de woning en begon de huiszoeking. Eerst werd de groene Ford Fiesta van Ann V. naar buiten geduwd en helemaal doorzocht. Daarvoor moest het blauwe fietsje van Ferre verplaatst worden. De auto werd grondig doorzocht. De auto, zowel de zitruimte als de koffer, was volgestouwd met zakken. In de koffer zaten bovendien nog boodschappen die niet uitgeladen waren. Tussen de rommel vonden de speurders liefst zes flessen ether. Ook in de garage werden flessen in beslag genomen. De speurders gingen bijzonder nauwkeurig tewerk. Ze waren allen gekleed in witte pakken, droegen een masker en handschoenen. Ook de woning zelf werd doorzocht en ook daar vonden de speurders verschillende flessen ether. Ze namen ook de computer van verpleegster Ann V. mee, net als een stapel papieren. Om 12.15 uur zat de huiszoeking erop en werd alle materiaal meegenomen voor verdere analyse.

Tientallen flessen ether in beslag genomen in huis Ferre (8) in Zwevegem

Uit die analyse zal onder andere moeten blijken of er ook vingerafdrukken van de achtjarige Ferre op de flessen zitten. Moeder Ann V., die al enkele maanden niet meer actief is als verpleegster in het AZ Groeninge in Kortrijk en met een depressie kampt, verklaarde tijdens haar verhoor dat ze verslaafd is aan het product. Ze zou de vloeistof zowel snuiven als drinken. De wetsdokter voerde woensdag een inwendige lijkschouwing uit op het lichaam van Ferre, maar de resultaten daarvan zijn nog niet bekend. De speurders houden er ernstig rekening mee dat de jongen om het leven zou gekomen zijn door de inname van ether.

Of het zijn moeder was die de vloeistof toediende of dat het de jongen is zelf is die het product dronk, is de vraag. In het eerste geval riskeert moeder Ann V. vervolging voor moord op haar kind, wat haar een levenslange gevangenisstraf kan opleveren. In het tweede geval kan ze enkel vervolgd worden voor onzorgvuldigheid en schuldig verzuim. Dan riskeert de gescheiden moeder een lichtere vervolging. Vrijdag verschijnt ze voor de raadkamer. Die moet zich buigen over haar verdere aanhouding.

(LK/JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier