Tiener uit Kuurne riskeert 9 maanden voor wapenbezit en drugshandel

Redactie KW

Een 19-jarige jongeman uit Kuurne moest woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verschijnen in twee verschillende dossiers.

In de ene zaak wordt de beklaagde verdacht van verboden wapenbezit, in een andere kamer moest hij voorkomen voor het verhandelen van cannabis. Het openbaar ministerie vordert in totaal 9 maanden, waarvan 3 met uitstel.

De beklaagde moest zich in eerste instantie verantwoorden voor wapenbezit. Toen de politie tijdens een gevecht ter plaatse kwam, werden in de wagen van de jongeman een zelfgemaakte wapenstok en een klauwhamer gevonden. De 19-jarige zat niet alleen in de wagen, maar was wel bestuurder van het voertuig. Hij zou een telefoontje gekregen hebben van vrienden “om te gaan helpen”. De beklaagde ontkent dat hij enigszins wist dat de wapens in de wagen aanwezig waren.

Nog op woensdagvoormiddag moest de jongen zich in een andere kamer van de correctionele rechtbank verantwoorden voor het verhandelen van cannabis. Bij een politiecontrole werd hij betrapt met 400 gram cannabis in zijn wagen. De beklaagde gaf tijdens verhoor toe dat hij toen een drietal maanden regelmatig cannabis aankocht en een deel doorverkocht aan vrienden. Het openbaar ministerie vraagt zes maanden met uitstel.

Beide zaken worden verdergezet op 13 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier