Tien maanden voorwaardelijke celstraf voor stalker die meisje van 17 haar eigen doodsbrief stuurde

Redactie KW

Een 57-jarige man uit Roeselare is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden voor maandenlange stalking. De rechter legde hem ook een contactverbod met een belaagd gezin op.

Hij stuurde honderden sms’jes, berichten op Facebook of Instagram, zelfs een eigenhandig geschreven rouwbrief waarin hij de dood op haar achttiende verjaardag van de 17-jarige vriendin van zijn dochter aankondigde. Hij deed dat omdat het meisje volgens hem een slechte invloed op zijn dochter had.

De stalking startte begin dit jaar. Na 36 jaar liep het huwelijk van de man uit Roeselare ten einde. De man kon dat niet verkroppen en begon zijn ex, zijn dochter maar ook anderen uit hun omgeving lastig te vallen. Een 17-jarig vriendinnetje van zijn dochter en haar ouders kregen het ook te verduren. Het meisje ging zelfs onder toezicht van de politie naar de eerste schooldag. Op 9 november viel uiteindelijk de eigen rouwbrief van het meisje in de bus. Als sterfdatum prijkt 14 december, de dag van haar achttiende verjaardag. Oorzaak van de stalking waren frustraties na een relatiebreuk. De man moet zich van de rechter ook psychologisch laten begeleiden.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier