Tien maanden met uitstel voor man uit Torhout die politieagenten probeerde omver te rijden

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 41-jarige Torhoutenaar veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf met uitstel.

In december 2012 merkte een patrouille van de Brugse politie de wagen van de beklaagde op. De politie zag dat hij met zijn jeep zware verkeersovertredingen maakte en zette de achtervolging in. De Torhoutenaar vluchtte naar de parkeergarage van het gebouw waar hij toen woonde. Hij probeerde de agenten aan te rijden toen ze hem aanmaanden om uit te stappen. Hierbij raakte een 33-jarige agent gewond aan zijn knie.

Politiewagen niet opgemerkt

Filip Van Hende, advocaat van de beklaagde, pleitte dat zijn cliënt niet had gemerkt dat de anonieme wagen van de politie was. De advocaat liet op de zitting ook de bewakingsbeelden bekijken om zijn stelling te staven. De man werd uiteindelijk ingerekend toen een grotere politiemacht arriveerde. Hij verklaarde zelfs dat hij dat moment opgelucht was omdat zij hem uit de handen van zijn ‘belagers’ konden redden.

De beklaagde werd door de rechter veroordeeld tot tien maanden celstraf met uitstel. Hij kreeg ook een geldboete van 600 euro waarvan de helft met uitstel. Een deskundige zal de precieze schade bij het slachtoffer berekenen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier