Tien maanden met uitstel voor man uit Oostende die vriendin van kameraad bepotelt

© iStock
Redactie KW

Een Tibetaan uit Oostende is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf met uitstel voor aanranding van de eerbaarheid. Het slachtoffer dacht eerst dat ze door haar partner betast werd, maar het bleek om een vriend van hem te gaan.

Op 7 oktober 2016 ontving L.D. een bevriend koppel op zijn appartement in Oostende. Het drietal dronk samen een aanzienlijke hoeveelheid bier. In de loop van de nacht keerde het slachtoffer terug naar haar eigen appartement in hetzelfde gebouw, gevolgd door de beklaagde.

L.D. kroop bij de vriendin van zijn kameraad in bed en begon haar borsten en vagina te strelen. Het slachtoffer werd wakker, maar had niet onmiddellijk in de gaten dat ze niet door haar eigen partner betast werd. Uiteindelijk sloeg de vrouw toch alarm, waarop L.D. op de vlucht sloeg. Haar vriend lag te slapen op de zetel en deelde rake klappen uit aan de beklaagde.

L.D. zat na de feiten drie dagen in voorhechtenis. “Mijn cliënt betwist de aanranding niet, maar van verkrachting was absoluut geen sprake. Dat is toch een heel belangrijk onderscheid”, aldus meester Jonas Bel. De verdediging vroeg tevergeefs om opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier