Tien maanden cel voor schuldig verzuim bij overdosis van broer

26/06/17 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:33

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 36-jarige man uit Knokke-Heist veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, voor schuldig verzuim bij de overdosis van zijn broer. Voor gifmoord werd Raoul S. al langer niet meer vervolgd, ook voor de onopzettelijke doding door het verschaffen van heroïne is hij nu vrijgesproken. Het OM had drie jaar effectief gevorderd.

Tien maanden cel voor schuldig verzuim bij overdosis van broer

Op 17 juni 2015 belde S. de hulpdiensten. Die konden enkel vaststellen dat zijn oudere broer Christian al enkele uren eerder overleden was. Tijdens de autopsie werd in de maag van het slachtoffer een grote hoeveelheid heroïne aangetroffen. Door zijn eigen loslippigheid belandde Raoul S. in april 2016 in de cel op verdenking van gifmoord. Volgens kennissen zou de beklaagde immers verklaard hebben dat hij heroïne in het blikje bier van zijn broer deed. Uiteindelijk kon niet worden aangetoond dat hij de bedoeling had om zijn broer van het leven te beroven.

De verdediging betwistte dat de beklaagde de drugs leverde of toediende aan zijn broer. "Er is geen enkel bewijs dat hij de heroïne heeft aangekocht. Bovendien is het mogelijk dat Christian die heroïne zelf op die manier heeft ingenomen", aldus meester Kris Vincke. S. moest zich ook verantwoorden voor schuldig verzuim en vroeg daarvoor met succes om een straf met uitstel.

Die bewuste ochtend van 17 juni 2015 zou S. de heroïne gekocht hebben van Francis W., die de feiten ontkent. W. werd vrijgesproken voor onopzettelijke doding en kreeg één jaar effectief voor schuldig verzuim. Zijn toenmalige vriendin kreeg drie maanden effectief voor haar rol in de feiten. Anja V. wilde in de loop van de dag meermaals de hulpdiensten bellen, maar liet zich ompraten door de broer van het slachtoffer. Raoul S. beweerde immers dat Christian wel vaker op de grond zijn roes uitsliep.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!