Tien maanden cel voor honderd scheldmails naar OCMW

Redactie KW

Een vijftiger is in de Brugse rechtbank veroordeeld tot tien maanden cel, waarvan zes effectief, voor belaging, laster en schriftvervalsing.

Werner H. bestookte het OCMW van Bredene meer dan een jaar lang met e-mails waarin hij voortdurend meer financiële steun eiste. “En dat terwijl hij geld genoeg had voor verre reizen naar Indië”, aldus de procureur. Volgens Antoon Coucke, de advocaat van het OCMW, stuurde H. meer dan 100 mails. “Vaak ontaardden die in regelrechte scheldtirades”, stelde Coucke. “Hij stuurde zijn mails in cc ook naar minister van volksgezondheid Maggie De Block en gouverneur Carl Decaluwé. Het OCMW stelde zich lange tijd heel tolerant op maar de situatie ging van kwaad naar erger. De maatschappelijk werkers die hem begeleidden werden er op den duur ziek van.”

Op een dag ging H. zelfs aan de haal met zijn dossier. De politie moest het toen terughalen. Daarnaast probeerde hij ook via een vals bankrekeninguittreksel extra steungeld te verkrijgen. In de zomer van 2016 kwam een eind aan de feiten omdat H. sindsdien een invaliditeitsuitkering geniet. De man, die zich eerder schuldig maakte aan gelijkaardige feiten bij de OCMW’s van Oostende en Gavere, kwam niet opdagen voor zijn proces in Brugge. De voorzitter, secretaris en twee maatschappelijk werkers van het OCMW van Bredene stelden zich burgerlijke partij in de zaak en kregen – zoals gevraagd – een euro symbolische schadevergoeding toegekend.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier