Tien maanden cel voor dief die gestolen gsm opnam en politie aan de lijn kreeg

22/06/16 om 15:19 - Bijgewerkt om 15:19

Een 37-jarige man uit Wielsbeke is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot tien maanden cel en een boete van 300 euro.

Tien maanden cel voor dief die gestolen gsm opnam en politie aan de lijn kreeg

Op 8 september 2015 brak F.D. binnen in een bestelwagen in Deerlijk. De wagen werd niet beschadigd, maar F. stal een gps, een koffiemachine, werkmateriaal en een gsm uit het voertuig. De eigenaar van de wagen deed aangifte bij de politie. Die belde het nummer van het gestolen gsm-toestel en de dief beantwoordde de oproep.

Beklaagde stuurt zijn kat

Dat telefoongesprek leidde de verbalisanten naar de woning van een vriend, bij wie de beklaagde verbleef. F.D. was zelf nergens te bespeuren. Er werden wel heel wat gestolen spullen gevonden, die van andere diefstallen afkomstig waren. De goederen uit de bestelwagen zelf werden niet teruggevonden.

De man moest zich ook verantwoorden voor het stelen van tabak in een supermarkt. Omdat hij al eerdere veroordelingen opliep voor diefstallen, werd hij veroordeeld tot tien maanden effectieve celstraf. F.D. kwam niet opdagen tijdens zijn proces.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!