Tieltenaars meldden vorige maand alleen al 99 verdachte handelingen

Redactie KW

Tijdens een infosessie over de buurtinformatienetwerken kon de politiezone Tielt dinsdagavond uitpakken met enkele bemoedigende cijfers.


Tijdens de voorbije oktobermaand werden maar liefst negen inbrekers opgepakt binnen de politiezone Tielt. Elk jaar stijgt het aantal woninginbraken tijdens de herfst- en wintermaanden door het vroeger vallen van de duisternis. “Meer dan ooit zet onze politiezone in op het voorkomen van die inbraken”, aldus Filip Feraux, coördinator van het operationeel beleid binnen de politiezone.

“Dat doen we enerzijds door preventie, anderzijds door extra patrouilles tijdens deze donkere maanden. Daarnaast doen we een beroep op de burgers. We vragen om elke verdachte handeling te melden aan de 101-centrale. Het is precies doordat de burger alarm slaat, dat we in staat zijn om snel successen te boeken. De negen recente aanhoudingen kwamen er dankzij meldingen van burgers. We doen een oproep naar goede burgerzin en willen de veilige stad Tielt nog veiliger maken.”

Tegelijk geeft de politie ook een nieuwe impuls aan de buurtinformatienetwerken. De politie merkt alvast een serieuze verhoging van het aantal meldingen. Filip Feraux: “We kregen de voorbije maand maar liefst 99 meldingen van verdachte handelingen. In vorige jaren waren er dat amper 10 tot 12.”

Het korps zet binnenkort ook een anoniem voertuig met automatische nummerplaatherkenning in om de strijd tegen de inbraken verder op te voeren.

(PJD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier