Tieltenaar overvalt muziekschool “omdat hij het beu was om alleen maar frikadellen te kunnen eten”

Redactie KW

Een 27-jarige man uit Tielt riskeert 37 maanden effectieve celstraf voor diefstallen in de muziekschool van Tielt.

Op 19 mei drong Neill V. op klaarlichte dag de school binnen. Terwijl de leerlingen examens aan het afleggen waren, rommelde hij in de kisten van hun instrumenten en ging hij aan de haal met twee iPhones, fietssleutels en een portefeuille. Maar de directeur kon de jongeman betrappen, waarop die een mes bovenhaalde en er dreigend meer rondzwaaide. De jongeman liet zijn buit vallen en kon ontkomen maar werd even later bij hem thuis in Tielt ingerekend.

Volgens advocaat Stijn Leliaert had V. geld nodig om eten te kopen. “Mijn cliënt en zijn vriendin aten al vier dagen aan een stuk frikandellen en dat waren ze beu”, klonk het woensdagochtend in de Brugse rechtbank. “Een echt mes was dat trouwens niet. Het ging om een multitool of plooitang.”

Neill V. liep al drie eerdere veroordelingen op en zat een gevangenisstraf van 30 maanden helemaal uit. Toch blijft de man kampen met een heroïneverslaving. Op het moment van de feiten had hij medicatie ingenomen. “Mijn cliënt moet zich laten begeleiden, maar het is geen slechte gast als hij van de drugs afblijft”, aldus meester Stijn Leliaert.

De directeur noch de school stelden zich burgerlijke partij in de zaak. De uitspraak volgt op 26 juli.

(AFr/Belga – foto Google Maps)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier