Thaise vrouw die zelfmoord pleegde in cel, schreeuwde onschuld uit in afscheidsbrief

© BELGA
Redactie KW

Sararat Khaengraeng heeft net voor ze een einde maakte aan haar eigen leven, nog een beklijvende afscheidsbrief achtergelaten in haar cel.

Dat weet Het Laatste Nieuws vandaag. De Thaise vrouw werd vorige week veroordeeld tot 23 jaar cel voor het neersteken van haar vriend Marc Clauwaert uit Oostende. Een lot dat ze niet kon dragen, vooral omdat ze bleef volhouden dat ze zijn dood nooit had gewild.

Dat heeft ze, zo blijkt nu, ook woordelijk neergepend in een afscheidsbrief die in haar gevangeniscel werd aangetroffen. In een afwisseling van Thais en Engels lucht ze haar hart tegenover de persoon, wie dat ook moge zijn, die de brief vindt. Letterlijk klinkt die zo:

“Aan X. Ik denk dat, als je dit leest, ik niet meer in deze wereld ben. Maar ik wil je nog iets zeggen. Ik wil deze wereld niet verlaten voordat jij en iedereen de waarheid kennen. Nu weet ik dat er in deze wereld geen rechtvaardigheid is. Zelfs niet als je gelooft. Ik dacht dat dat het enige zou zijn in de wereld dat er was voor iedereen: als je gelooft, komt de waarheid aan het licht. In deze brief van mij wil ik dat iedereen weet dat wat men mij heeft aangedaan niet rechtvaardig is. Ik weet nu dat ik niet de straf heb gekregen die ik verdiende. Ik wilde hem nooit doden of pijn doen. Dit zijn mijn laatste woorden. Die wil ik tegen iedereen zeggen, voor ik deze wereld verlaat. Het betekent veel voor me. Daarom schrijf ik deze brief, aan jou. Want ik wil dat jij het aan iedereen zegt. Of iedereen laat weten wat de waarheid is. Je weet dat ik hier niet nog 3,5 jaar kan zitten, want ik kén de waarheid. Ik had gehoopt dat de rechtbank me een rechtvaardige straf gaf. Maar nu weet ik dat ik dat niet kan hebben. Kan je me helpen? Het is het laatste wat ik van je vraag.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier