Terreurverdachten uit Oostende blijven in de cel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van vier Tsjetsjeense terreurverdachten met een maand verlengd. Twee Oostendenaars werden begin juni al ingerekend tijdens een grootschalige antiterreuractie.

Maandagochtend 8 juni voerde de politie huiszoekingen uit in Oostende, Bredene en Jabbeke. In totaal werden zeventien mensen opgepakt, wat uiteindelijk tot de aanhouding van twee verdachten leidde. Van Ruslan D. wordt zelfs aangenomen dat hij eerder al naar Syrië trok. De verdachten kwamen vooral in beeld door telefonieonderzoek en observaties.

In hetzelfde dossier werd ook in het Duitse Düsseldorf een verdachte opgepakt. Bij zijn arrestatie was de verdachte net geland op de luchthaven na een bezoek aan zijn zieke vader in Rusland. Arbi U.K. ontkent net als Ruslan D. in alle toonaarden dat hij iets met terrorisme te maken heeft. Chalil M. weigert nog steeds verklaringen af te leggen.

Ondertussen heeft ook Akhmed U.M. zich spontaan bij de politie aangegeven. Hij zal nog geconfronteerd worden met de andere Tsjetsjenen. Het onderzoek is dus nog verre van afgerond. Bovendien zouden de onderzoekers ook nog een vijfde verdachte op het spoor zijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier