Tennisleraar krijgt werkstraf na zware knokpartij aan bushokje

Redactie KW

Een Oostendse tennisleraar heeft in de Brugse rechtbank 120 uur werkstraf gekregen voor zijn betrokkenheid bij een zware knokpartij.

Zijn kompaan kreeg 15 maanden cel.

In de nacht van 26 juli vorig jaar werden aan een bushokje in de Oostendse uitgangsbuurt twee feestvierders in elkaar geslagen. De politie trof in de buurt Oostendenaars L.F. (24) en I.T. (24) aan. Het onderzoek wees uit dat L.F. het eerder die avond al aan de stok had gekregen met de slachtoffers in een loungebar in de Langestraat. Volgens de procureur belde hij daarna I.T., een man met een zwaar strafverleden maar die nu als tennisleraar aan de slag is.

L.F. gebruikte tijdens de vechtpartij zijn broeksriem als wapen. “Hij was de aanstoker”, stelde Joris Van Maele, advocaat van I.T., tijdens de pleidooien. “Mijn cliënt is pas tussenbeide gekomen toen hij zag dat zijn vriend aan het vechten was.” I.T. liep al meerdere straffen op en stond op het moment van de feiten onder voorwaarden. De procureur had een jaar effectieve celstraf gevraagd, maar de rechter gaf hem vandaag 120 uur werkstraf. L.F. kwam niet opdagen voor zijn proces en kreeg vijftien maanden effectieve celstraf. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier