‘Temptation’ Alex stuurt kat naar rechtbank nadat hij klappen uitdeelde in Roeselare

Redactie KW

Alexander ‘Ik ga vieze dingen doen met je meisje’ Maas, beter bekend als verleider Alex uit de laatste editie van het realityprogramma Temptation Island op Vier, toont weinig interesse in de straf en rechtszaak die hem boven het hoofd hangt omdat hij op 3 maart vorig jaar in het Roeselaarse uitgaansleven klappen uitdeelde. Zijn aangetekende dagvaarding bleef onaangeroerd in Nederland liggen en hij daagde niet op voor zijn proces in Kortrijk.

De 27-jarige Nederlander was op 2 maart vorig jaar geboekt voor een acte de présence op een afterworkparty in danscafé Chiqon in Roeselare. Samen met verleidster Danyla, verleider Ken en Lize maakte hij zijn opwachting. Rond half drie verlieten Alex en Danyla samen met een 24-jarige stamgast uit Moorslede het café. Omdat ze honger hadden gekregen, gingen ze nog op zoek naar een pitazaak. Het trio stapte in de wagen van de jongen. Toen ook de derde pitazaak gesloten bleek, sloeg de sfeer om. “Het was plezant geweest, we waren aan de praat geraakt en hadden plezier gemaakt. Niets liet vermoeden dat de avond slecht zou aflopen”, klonk het destijds bij het slachtoffer.

“Tot Alex plots mijn autosleutels probeerde af te pakken om zelf met mijn wagen te rijden. Toen ik dat weigerde, kreeg ik een duw en viel ik op de grond. Ik kreeg nog enkele schoppen. Ternauwernood slaagde ik erin om mijn sleutels bij te houden en weer in de auto te kruipen. Ze gingen tot slot nog met mijn portefeuille aan de haal. Op de spoeddienst stelden ze twee gebroken ribben vast.”

De politie stelde een proces-verbaal op en ging op zoek naar camerabeelden van die avond. Daaruit bleek dat hij al in het café agressief was geworden bij een discussie over een pet. Na de klappen ging hij samen met Danyla rustig slapen op hotel in Roeselare. Daar werd hij even later nog uit zijn bed gelicht voor verhoor. Op veel medewerking moest de politie dan al niet rekenen. Die houding toont hij nu ook voor de gerechtelijke afwikkeling van het incident. Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van vier maanden en een boete van 400 euro. Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en vroeg een schadevergoeding.

Danyla, die op de bewuste avond niets deed om Alexander tegen te houden, ontspringt de gerechtelijke dans. De rechter velt op 7 februari een vonnis.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier