Tal van inbreuken bij controle handelszaken in Kortrijk en Kuurne

Redactie KW

Bij een grootse controleacties van de politie en inspectiediensten in Kortrijk en Kuurne donderdag zijn tal van inbreuken vastgesteld bij de controle van twintig handelszaken. Dat meldt politiezone Vlas.

Het ging om een multidisciplinaire controle, opgezet door de PZ Vlas en uitgevoerd in samenwerking met de inspectiediensten van het Voedselagentschap, het Algemeen Toezicht en Handhaving, de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, de RSZ van Zelfstandigen, de RVA, de FOD Volksgezondheid en de Wooninspectie.

Met twaalf politiemensen en veertien controleurs controleerden ze twintig zaken, waaronder kledij-, dag- en nachtwinkels, maar ook restaurants en kapsalons.

Restaurant meteen gesloten

De resultaten waren opvallend. Eén restaurant werd zelfs meteen gesloten. Er zijn twee onderzoeken gestart naar schijnzelfstandigheid, drie personen waren illegale arbeid aan het verrichten en er waren ook vijf vaststellingen van slechte hygiëne. De controleurs namen ook 150 namaakonderdelen voor een iPod, broeken en handtassen en sigaretten en tabak in beslag. Daarnaast werden er nog feiten van fiscale fraude vastgesteld.

“De politie- en inspectiediensten willen met deze gezamenlijke controleactie een duidelijk signaal geven naar de illegale economie en malafide handelaars in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Dergelijke acties zullen in de toekomst zeker opnieuw uitgevoerd worden”, aldus PZ Vlas.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier