Syrische Nederlander veroordeeld tot 3 jaar cel voor mensensmokkel

05/10/16 om 19:37 - Bijgewerkt om 19:35

De 32-jarige Ghadi J. probeerde een jonge Syriër met een valse Griekse identiteitskaart op de ferry richting Engeland te krijgen.

Syrische Nederlander veroordeeld tot 3 jaar cel voor mensensmokkel

Op 7 oktober 2015 trok Ghadi J. samen met de nog minderjarige Syriër naar P&O Ferries in Zeebrugge. Hij probeerde voor de vluchteling een ticket naar Hull te kopen. De manier waarop de beklaagde als enige het woord voerde, wekte argwaan op. Bovendien bleek al snel dat de jonge Syriër met een valse Griekse identiteitskaart op de ferry naar Engeland wilde geraken. Ghadi J. werd aangehouden en zat ruim een maand in voorhechtenis.

Volgens de beklaagde was er van mensensmokkel geen sprake. De Nederlander, die in Ukkel woont, beweerde dat hij de jonge vluchteling kende via een gemeenschappelijke vriend. Als een soort vriendendienst moest hij hem in Duitsland oppikken en naar Zeebrugge brengen. Naar eigen zeggen kreeg hij enkel wat geld voor zijn benzine.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!