Syndicus riskeert vier jaar cel voor grootschalige oplichting

12/04/17 om 16:44 - Bijgewerkt om 16:44

Een 41-jarige vrouw uit Brugge heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor oplichting en valsheid in geschrifte. Als syndicus zou Maria R. een immokantoor maar liefst 250.000 euro lichter gemaakt hebben. Het openbaar ministerie vorderde vier jaar effectieve gevangenisstraf.

Syndicus riskeert vier jaar cel voor grootschalige oplichting

© Getty Images/iStockphoto

De beklaagde werkte anderhalf jaar als zelfstandig syndicus voor een Brugs vastgoedkantoor. Het duurde een hele tijd vooraleer de oplichting aan het licht kwam. Maria R. sluisde immers op een slinkse manier geld door naar haar eigen rekeningen. Op inkomende facturen veranderde ze het rekeningnummer in haar eigen rekeningnummer of dat van een familielid. Zo leek het voor het immokantoor dat de facturen correct betaald werden. In werkelijkheid drukte de syndicus 250.000 euro achterover. Ook de eigenaars van de residenties werden opgelicht door de beklaagde.

Nood aan begeleiding

De advocaat van de beklaagde stuurde aan op een straf met probatievoorwaarden. Volgens meester Stijn Leliaert is het duidelijk dat zijn cliënte nood heeft aan begeleiding. R. liep immers al eerdere veroordelingen op voor oplichting. Sinds juni 2016 zit ze in voorhechtenis. De rechter doet uitspraak op de zitting van woensdag 10 mei.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!