Sympathisanten uit Ruiselede steunen dokter Gyselbrecht aan Brugse gerechtsgebouw

Zoon Peter en vader André Gyselbrecht. © Foto Ronny Neirinck
Lieven Vancoillie

Sympathisanten van dokter André Gyselbrecht trekken morgen met een bus naar Brugge, waar de Kasteelmoord voor de raadkamer komt. “Voor een eerlijk proces. Voor Assisen. Voor rechtvaardigheid.” Een van de initiatiefnemers is Hannes Gyselbrecht, zoon van opdrachtgever André Gyselbrecht.

Morgen dinsdag komt de raadkamer van Brugge weer bijeen over de Kasteelmoord en zou er worden beslist over de doorverwijzing en of het een correctioneel of een assisenzaak wordt.

Een twintigtal sympathisanten van dorpsdokter André Gyselbrecht, die de opdracht zou hebben gegeven, komt aan de sporthal van Ruiselede bijeen en trekt daarna naar het gerechtsgebouw van Brugge. De actie van bewoners van Ruiselede wordt onder meer gesteund door Hannes Gyselbrecht, een van de zonen van dokter André Gyselbrecht.

“Dokter is geliefd en geloofd door dorpsgemeenschap”

“Voor een eerlijk proces voor dokter Gyselbrecht”, klinkt het in een schrijven via mail en op facebook. “Voor Assisen. Voor rechtvaardigheid. Tegen de manipulatie van justitie door het grote kapitaal. Voor rechte rechtspraak.”

“Dokter Gyselbrecht is hoe dan ook geliefd en gewaardeerd door de dorpsgemeenschap,” meent een van de initiatiefnemers, die liever anoniem blijft. “Het volk mort en protesteert tegen de ‘corrupte behandeling’ van deze zaak. We willen zoveel mogelijk mensen onze misnoegdheid over deze zaak uiten. Uit sympathie voor de dorpsarts. De media moeten zien dat het volk achter hun dokter staat“, klinkt het nog bij de initiatiefnemers. “Breng allerlei bordjes en spandoeken mee.”

(LVA)