Stuntelige dief gevat die aan de haal ging met kassa én bestelwagen bij sportbar in Brugge

08/06/17 om 10:09 - Bijgewerkt om 10:08

De politie kon de dief oppakken, het gaat om een 28-jarige man uit Izegem.

Stuntelige dief gevat die aan de haal ging met kassa én bestelwagen bij sportbar in Brugge

De inbreker die de kassa van de sportbar 't Vrije langs het Zuidervaartje leeg haalde, deed dat behoorlijk stuntelig. En ook de manier waarop hij twee weken later tegen de lamp liet, toont aan dat het niet bepaald een professionele gangster is.

De man viel vorige week in Roeselare namelijk in panne met de bestelwagen van de uitbater van de sportbar. "Hij belde bij een buurtbewoner aan met de vraag of die startkabels had", klinkt het bij de politiezone Riho. "Maar dat bleek niet het gevalk. En toen begon hij aan de klinken van alle geparkeerde auto's te trekken in de hoop die open te krijgen en startkabels te vinden."

Enkele getuigen verwittigden de politie en die snelden ter plaatse. Eenmaal aangekomen merkten ze dat de bestelwagen geseind stond en gestolen was. J.S. werd dan ook meegenomen naar het politiecommissariaat en uitgebreid verhoord. "Hij mocht nadien opnieuw beschikken", aldus de politie. "Maar hij zal zich later zeker nog voor de rechtbank moeten verantwoorden."

Korneel Sergeant, de uitbater van de sportbar, is vooral blij dat de zaak nu bijna achter de rug is. "Mijn bestelwagen was eigenlijk het voornaamste", zegt hij. "Die werd nu getakeld, maar ik heb nog geen zicht op de precieze schade. Hoe dan ook ben ik blij dat die nu terecht is."

Dat ook de dader gevat kon worden is dan weer vooral mooi meegenomen. De beelden van de man die in enkele minuten tijd - ijzig kalm - de kassa leeg haalde werden heel wat bekeken op sociale media. Korneel probeerde dan ook om zijn identiteit op die manier te achterhalen. "Maar ik ging ervan uit dat het iemand van de streek was", zegt hij. "Dat hij van Izegem is, verklaart wel waarom hij niet onmiddellijk herkend werd door de Bruggelingen. Maar goed, ik ben blij dat iedereen zo massaal meegezocht heeft. Nu kan ik de beelden van de sociale media halen en hier een streep onder trekken."

(TL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!