Studente uit Kortrijk krijgt klap van vuilnisbakdeksel op Brusselse metro

© BELGA
Redactie KW

Elisa Vergote, een jonge Kortrijkse die aan de Brusselse VUB studeert, werd maandag aangevallen op de metro. De andere passagiers lieten het allemaal gewoon gebeuren.

De 22-jarige Elisa Vergote zat zondagvoormiddag op de metro in het centrum van Brussel toen het nabij de halte ‘Madou’ plotseling uit de hand liep. Een man had de masterstudente gender en diversiteit al een hele tijd zitten aanstaren, tot hij aan de bewuste halte in Sint-Joost-Ten-Node afstapte. Hij kwam op het perron tot bij haar raam staan en maakte suggestieve bewegingen met zijn tong. “Toen ik hem een ‘what the fuck?!’-blik toewierp, stapte hij opnieuw op de metro en sloeg me met een deksel van een vuilnisbak vol in het gezicht“, doet ze haar relaas op Facebook. De man zette het daarna vlug op een lopen.

Opvallend, en wat Elisa bijzonder erg vindt: niemand deed iets. “Iedereen in de metro zag het gebeuren, maar niemand zei of deed ook maar iets. Niemand stelde me gerust toen ik daarna begon te huilen.” Dat men haar even later op het hart zou drukken dat je als jonge vrouw maar beter de metro niet neemt in Brussel, maakt haar helemaal kwaad. “Stop met de schuld op het slachtoffer af te wentelen”, schrijft ze. “Ik zou de metro moeten kunnen nemen, want dit is niet mijn fout. Meisjes worden niet alleen lastig gevallen in Keulen, het gebeurt elke dag, met elk meisje, in elke stad.”

Haar vraag om haar oproep te delen, werd massaal beantwoord. Het verhaal werd al meer dan 2.000 keren gedeeld op Facebook.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier