Strenge celstraf voor notoire vechtersbaas uit Aartrijke die eigen familie bedreigde

Redactie KW

Een vechtersbaas kreeg dinsdagochtend in de correctionele rechtbank van Brugge een effectieve celstraf van acht maanden voor verschillende vechtpartijen. Daarnaast moet hij 850 euro schadevergoeding betalen aan één van zijn slachtoffers.

G.L. (23) moest zich in de correctionele rechtbank van Brugge verantwoorden voor drie vechtpartijen. In september 2014 deelde de man slagen uit aan enkele cafégangers in Aartrijke. De beklaagde woonde dicht bij het café en had naar eigen zeggen last van lawaaioverlast. Hij besloot het heft in eigen handen te nemen en ging, gewapend met twee stokken, naar het café. Daar deelde hij enkele rake klappen uit met de stokken. Zijn slachtoffer van deze vechtpartij moet hij een vergoeding van 850 euro betalen.

Kopstoot en dodelijke ripdeal

Bijna een jaar later, in augustus 2015, deelde hij een kopstoot uit aan een man. Het ergste moest dan nog komen. G. bedreigde in december 2015 zijn moeder, oma en opa met een aardappelmesje in hun huis in Assebroek. Hij zwaaide met het mes en sprak dreigende taal.

Eerder al was de beklaagde betrokken in een dodelijke ripdeal in Assebroek, waar hij aanwezig was in het appartement waar de feiten gebeurden. In totaal heeft de man nog 30 maanden effectieve celstraf openstaan, wat zijn totaal nu op 38 maanden brengt. Hierdoor is de kans groot dat de man ook effectief naar de gevangenis zal moeten.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier