Strafopschorting voor Hervé Kagé (KV Kortrijk) voor oplichting en schriftvervalsing

© BELGA
Redactie KW

Hervé Kagé, de profvoetballer van KV Kortrijk die uitgeleend is aan het Turkse Karabükspor, heeft van de correctionele rechtbank van Namen strafopschorting gedurende drie jaar verkregen.

Kagé moest voor de strafrechter verschijnen op beschuldiging van oplichting, schriftvervalsing en trafiek van vervalste loonfiches bij banken. Daarmee probeerde hij frauduleus persoonlijke leningen te bekomen in onder meer grootwarenhuizen. De verleende gunst van de strafopschorting geldt voor drie jaar.

Naast Kagé moesten nog drie andere beklaagden voor de rechter verschijnen: zijn ex-vriendin Laetitia D. en twee andere vermoedelijke handlangers, Yassin V. en Christophe V. Het was de ex-vriendin die naar de politie stapte om te feiten, die plaatsvonden in 2011, aan te geven.

Volgens haar hadden Kagé en zijn handlanger Yassin V. haar gerekruteerd om de oplichting te plegen. Zowel Kagé als Yassin verklaarden dat zij Laetitia hadden bijgestaan bij de voorbereidingen van de oplichting, maar niet hadden deelgenomen aan de feiten en de oplichting ook niet hadden georganiseerd.

De verdediging van Kagé verklaarde dat de man als profvoetballer ‘goed zijn brood verdiende en zijn carrière niet op het spel zou zetten voor enkele honderden euro’s’. Kagé was hoogstens een handlanger, niet de hoofdverantwoordelijke van de oplichterij, klonk het. Volgens zijn advocaat had zijn ex hun breuk niet goed verwerkt, en had ze daarom de schuld in zijn schoenen geschoven.

Uiteindelijk werden voor Laetitia, Hervé en Yassin enkel de aanklachten rond valsheid van geschrifte en het gebruik van valse documenten weerhouden, met bendevorming als verzwarende omstandigheid. Omdat de feiten al zo lang geleden plaatsvonden, verkregen ze strafopschorting gedurende drie jaar.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier