Straf met uitstel voor jarenlange verkrachting echtgenote

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 74-jarige man uit Eernegem tot twee jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor verkrachting. Carlo D. verplichtte zijn echtgenote om seks met hem te hebben en sloot haar zelfs op om zijn zin te krijgen.

Op 25 oktober 2013 kreeg het 72-jarige slachtoffer heel wat klappen van haar echtgenoot te verwerken. Hierbij liep M.V. onder andere een gebroken neus op. De verdachte vermoedde dat ze hem bedroog. Aan de politie vertelde de vrouw dat ze al een tiental jaar slaag kreeg van Carlo D.

Elke dag seks

Het bleef echter niet bij slagen en verwondingen. De verdachte wilde elke dag seks, maar na enkele jaren huwelijk begon het slachtoffer dat soms te weigeren. Sinds 1967 zou hij haar regelmatig gedwongen hebben om toch seks te hebben.

Volgens de vrouw chanteerde hij haar door te zorgen dat ze het huis niet kon verlaten. Carlo D. gaf zelf toe dat hij zijn echtgenote in 2005 twee dagen opsloot in de slaapkamer.

Twee jaar met uitstel

De rechtbank veroordeelde de Eernegemnaar tot een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel. D. zal zich aan een aantal voorwaarden moeten houden. Zo mag hij absoluut geen contact meer hebben met het slachtoffer.

Voor het bezit van een verboden wapen kreeg de beklaagde een geldboete van 1.500 euro met uitstel opgelegd. Aan het slachtoffer moet hij een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro betalen. Carlo D. is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier