Stenengooiende havenindringer in Zeebrugge blijft in de cel

Deze week waren er al verschillende incidenten met steengooiers. © a-MM
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 26-jarige Algerijn met een maand verlengd voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte bekogelde een vrouw van de security met stenen.

Enkele havenindringers keerden zich dinsdagochtend tegen een vrouw die instaat voor de beveiliging in de haven. Dokwerkers kwamen de vrouw te hulp, waarop de indringers met stenen begonnen te gooien. De vrouw van de security werd drie keer geraakt door stenen, waarvan zelfs eenmaal tegen het hoofd.

Een van de agressoren kon gearresteerd worden. B.M. bleek geen onbekende, want hij werd al eerder in de haven aangetroffen. De Algerijn werd woensdagochtend aangehouden door de onderzoeksrechter.

In principe wordt een havenindringer pas na drie betrappingen gedagvaard of voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Door de toenemende agressiviteit die uitgaat van personen die de haven van Zeebrugge binnendringen, zal elke binnendringing dossier per dossier beoordeeld worden”, aldus procureur Frank Demeester. Ook bij een eerste vergrijp zal dus soms voor een voorleiding gekozen worden.

Vorige week werden ook al twee transmigranten aangehouden voor het binnendringen van de haven. Hun aanhouding werd dinsdag al verlengd door de raadkamer.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier