Stelende landloper opnieuw aan het werk in De Panne, en dat frustreert de politie

31/08/16 om 17:53 - Bijgewerkt om 17:53

Dinsdag kon de politie van PZ Westkust F.L., een 64-jarige landloper met een uitgebreid strafverleden, oppakken. Voor de zoveelste keer.

Stelende landloper opnieuw aan het werk in De Panne, en dat frustreert de politie

De recherche van de politie Westkust kon een inbraak in een tennisclub in De Panne op 27 augustus en een inbraak in een school in De Panne op 29 augustus aan hem linken, aangezien hij enkele van de gestolen spullen bij zich had. De man wilde geen verklaring afleggen en werd voor de onderzoeksrechter geleid, maar die besliste om hem niet aan te houden.

Mogelijk is hij ook verantwoordelijk voor drie verschillende andere inbraken, onder andere op een camping in De Panne en in een scoutslokaal in de Panne, nadat hij begin vorige week uit voorhechtenis werd vrijgelaten. In januari 2016 zorgde de recherche van de PZ Westkust er eveneens voor dat hij opgepakt werd. Hij pleegde toen een tiental feiten in sport- en jeugdlokalen aan de Westkust. Via DNA konden zeker 7 feiten bewezen worden.

"Opnieuw op vrije voeten"

"Voor de politie is het koffiedik kijken hoe iemand met zo'n strafblad opnieuw op vrije voeten is, gezien het onderzoek naar andere feiten nog volop lopende is en de man niet over een adres beschikt", aldus communicatieverantwoordelijke Ine Deburchgraeve van PZ Westkust. "Hij pleegt al bijna 30 jaar inbraken in kantines, scholen, sportlokalen... maar kan ondanks de vele inspanningen van de politie jammer genoeg telkens opnieuw zijn gang gaan."

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!