Stelend koppel had camping in Middelkerke als uitvalsbasis

21/11/16 om 19:24 - Bijgewerkt om 19:22

Een man en een vrouw uit Charleroi staan in de Brugse rechtbank terecht voor een reeks diefstallen in Middelkerke en Oostende.

Muriel R. (31) en Anthony L. (27) zakten in september vorig jaar - ze waren toen nog een koppeltje - af naar een camping in Middelkerke. Van daaruit gingen ze op dievenpad en op enkele dagen tijd maakten ze voor duizenden euro's aan werkmateriaal, cosmetica en drank buit bij Gamma, Colruyt en Euro Shop. Maar dankzij camerabeelden konden de twee gevat worden. De procureur vorderde maandag tien maanden celstraf voor de twee. Aan de politie verklaarden Muriel R. en Anthony L. dat ze geld nodig hadden voor de verbouwing van hun woning.

"Hun ouders stonden niet achter hun relatie en ze wilden zo snel mogelijk in dat huis trekken", stelde advocate Mieke Byttebier. "Ze hebben zwaar spijt over deze eenmalige misstap en hebben alle gestolen goederen teruggegeven. De vijf dagen die ze in voorhechtenis doorbrachten hebben een zeer diepe indruk op hen gemaakt. Hopelijk kunnen ze op enige mildheid rekenen".

Vonnis op 26 december.

(AFr)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!