Station van Kortrijk tijdje ontruimd na bomalarm

Redactie KW

Het station van Kortrijk is woensdagmiddag even ontruimd na een bomalarm.

Het station van Kortrijk is omstreeks half drie woensdagnamiddag ontruimd na een bomalarm. Dat is bevestigd door Leslie Buyle, woordvoerster van Infrabel, beheerder van de spoorinfrastructuur. “Ook in Lichtervelde heeft de politie een trein laten stoppen na melding van een verdacht pakket. Nadien bleek dat loos alarm.”

De bommelding in Kortrijk kwam er om 14.25 uur. Wandelaars hadden de politie opgebeld nadat in de onmiddellijke stationsbuurt een allochtone man verscheidene keren geroepen had: “Bomalarm, bomalarm, terroriste.” Een voorbijganger belde de politie, die meteen ter plaatse kwam en het gebouw en klaarstaande treinen volledig liet ontruimen. “We weten voorlopig enkel dat het om een allochtoon gaat met een blauwachtig vest en blauw gevoerde kap”, zegt een politiewoordvoerder. De man liet naar verluidt ook een verwarde indruk na.

Intussen is het station sinds 15.15 uur opnieuw vrijgegeven. Eerder op de dag, rond 11 uur, was het station van Verviers in de provincie Luik ontruimd na het aantreffen van een verdacht pakket in het station. Ook dat bleek toen vals alarm.

Na onderzoek werd er in Kortrijks niets verdachts gevonden. De politie voert nu een onderzoek aan de hand van camerabeelden.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier