Stalker valt nieuwe vriend van ex aan met mes

De man drong de woning van zijn ex-vriendin binnen en viel haar nieuwe vriend aan. © Archief
Redactie KW

De Kortrijkse raadkamer heeft dinsdagochtend Mustafa I. (32) doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De man deelde in november vorig jaar een twintigtal messteken uit aan de nieuwe vriend van zijn ex.

In de zomer van 2014 kwam de relatie tussen de Algerijn en zijn vriendin ten einde. Maar de man bleef de vrouw stalken. En toen hij ontdekte dat ze een nieuwe vriend had, Brizil B. (25), was het hek helemaal van de dam. Op 13 november ging de ex-vriendin haar kinderen naar school brengen. Mustafa I. drong binnen in de woning in de Sparrenlaan in Kortrijk en viel Brizil aan met een mes.

Het slachtoffer was een tijdlang in levensgevaar, maar zijn toestand stabiliseerde. Mustafa I. vluchtte, maar kon uiteindelijk door de speurders gevat worden. Hij had zich opnieuw in de woning verschanst. Hij werd onmiddellijk aangehouden en voor de onderzoeksrechter geleid voor poging tot moord.

“Mijn cliënt is nu doorverwezen naar de correctionele rechtbank,” aldus Blomme. “We verwachten dat we binnen de maand moeten voorkomen. We gaan de kwalificatie betwisten en vragen om te herkwalificeren naar slagen en verwondingen, zonder het oogmerk om te doden.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier