Spoor in moordonderzoek Meense vrijgezel leidt naar Antwerpse Kempen

GF
Redactie KW

Een ernstig spoor in het onderzoek van de moord op vrijgezel Stefaan Bekaert uit Menen leidt naar de Antwerpse Kempen. Niet alleen zijn auto is er teruggevonden. Ook zijn Visa-kaart is er gebruikt.

De zonderlinge, werkloze vrijgezel Stefaan Bekaert (41) uit Menen bleek begin dit jaar plots van de aardbol verdwenen. Sinds 23 januari stond hij als vermist opgegeven.

Doorbraak

Haast een maand later werd zijn wagen aangetroffen in Ravels, een gemeente in de Antwerpse Kempen en op een steenworp van de Nederlandse grens. Diezelfde dag werd zijn Visa-kaart in de buurt gebruikt. Deze bevindingen kunnen zorgen voor een mogelijke doorbraak in het onderzoek.

Nederlanders

Ofwel was de Menenaar nog in leven en haalde hij zelf geld af. Ofwel ging zijn moordenaar (s) met de gestolen kaart geld afhalen. Een andere vraag is waarom het slachtoffer lange tijd vijf Nederlanders in zijn woning liet verblijven.

Stefaan Bekaert werd vorige vrijdag levenloos aangetroffen op de zolder van zijn huis. Kort na de vondst bevestigde het parket van Kortrijk dat de man op een gewelddadige manier het leven verloor.

(JPT)

Lees ook in Krant Van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier