Sluwe dieven stelen ongestoord aanhangwagens en verdoezelen inbraak

Redactie KW

Bij Mather Trading uit Pittem en Ardooie zijn recent niet minder dan vijf aanhangwagens voor auto’s gestolen. De dieven gingen daarbij in de Vijfstraat in Pittem wel erg listig te werk.

“Ze hebben onze omheining, die achteraan uitgeeft op de Gentse Meerweg, als een soort poort gebruikt”, begint Geert Mattan van Mather Trading. “Rondom onze site staat immers geen gewone ‘Bekaertdraad’, maar gaat het om steviger compartimenten, die op geregelde plaatsen worden onderbroken door palen. Het geheel is met montageblokjes aan elkaar bevestigd. De dieven hebben enkele van die blokjes zo gemanipuleerd, dat ze het hek gewoon konden opendraaien en nadien simpelweg weer konden afsluiten.”

De stukjes die ze daarvoor afknipten, lieten ze evenwel liggen in de groene begroeiing langs de omheining. Het was een man, die dinsdag kwam sproeien en maaien, die ze in het gras opmerkte en de zaakvoerders alarmeerde. Niet minder dan vijf aanhangwagens voor auto’s, zowel met enkele als met dubbele assen, zijn verdwenen. Omdat er in totaal zo’n 80 staan, was het de eigenaars nog niet opgevallen. “Wellicht zijn ze dus al een tijdje bezig”, denkt Geert Mattan. “Ze kozen er ook telkens de smalle exemplaren uit, zodat ze zeker tussen de ‘poort’ zouden kunnen, en gingen voor aanhangwagens waarvoor een keuringsbewijs niet nodig is. Toch moeten ze zich geen illusies maken: sinds enkele jaren heb je ook een COC-attest nodig, en die hebben wij wel degelijk nog allemaal in ons bezit.”

Geert Mattan hoopt dat potentiële kopers uit de regio straks twee keer nadenken na het lezen van zijn verhaal.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier