Slovaken aan de haal met juwelen in Slypskapelle

Redactie KW

Op de rechtbank van Ieper moeten twee Slovaken zich verantwoorden voor een inbraak in een woning in Slypskapelle. De twee maakten daarbij 1.000 euro en juwelen ter waarde van naar schatting 10.000 euro buit. Ze werden door de bewoonster betrapt.

De twee daders klommen bij klaarlichte dag over de tuinmuur van de woning van de slachtoffers. Daarop raakten ze binnen door een openstaand dakvenster. Ze konden spullen stelen, maar ze werden betrapt door de bewoonster. Die was gewoon thuis, samen met haar man. Ze ging naar achteren om de controleren of ze de achterdeur wel op slot had gedaan. Dat bleek zo te zijn, maar op dat moment zag ze de twee inbrekers.

De bewoonster deed de achterdeur open en de twee namen de benen. Ze konden echter wat verder door omstanders halt worden gehouden. De openbare aanklager vordert 14 maanden cel tegen beide. Slechts een van hen kwam zich verdedigen. De man beweerde dat hij enkel het geld stal en niets van de juwelen wist. “Die moeten door mijn kompaan zijn meegenomen.”

De beklaagde verontschuldigde zich bij zijn slachtoffers. Vonnis op 18 oktober.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier