Slovaak uitgeleverd voor aanrijding van twee agenten in Beernem

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van de Slovaak Martin C. met een maand verlengd op verdenking van poging tot doodslag.

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De man reed begin november in Beernem met een gestolen wagen in op twee agenten, maar werd pas recent aan België uitgeleverd.

Dinsdagnamiddag 10 november 2015 werd in Gent een BMW gestolen. Een patrouille van de politiezone Het Houtsche kreeg dat gestolen voertuig in de gaten aan een tankstation in Beernem. Er zat niemand in de auto, waarop de agenten besloten om de BMW in de gaten te houden. Enkele uren later kwamen drie personen opdagen. Een van hen kroop achter het stuur van de gestolen wagen.

Het liep helemaal fout toen de politieagenten een controle wilden uitvoeren. De verdachte reed met zijn voertuig in op de politiemensen en vluchtte weg. Hierbij raakte een agent zwaargewond, maar het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar. Even verderop crashte de BMW nog met een ander voertuig. Ook bij dat incident viel een zwaargewond slachtoffer. Martin C. vluchtte te voet verder. Enkele dagen later kon de verdachte in zijn thuisland Slovakije toch opgepakt worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier