Slechts werkstraf voor man die vriendin over markt sleurde

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft zich dinsdag mild uitgesproken in een zaak van familiaal geweld.

De man, die op 11 december 2014 zijn vriendin op klaarlichte dag over de Izegemse Grote Markt sleepte, krijgt een werkstraf van 120 uur opgelegd, waarvan de helft effectief. Het openbaar ministerie had nochtans een jaar effectief gevorderd.

Nico V. (34) en het slachtoffer hadden een wisselvallige relatie. De man deelde meermaals klappen uit aan zijn vriendin. Op 11 december 2014 wilde Nico de gsm van zijn vriendin controleren toen ze op de Grote Markt van Izegem waren. De vrouw wilde haar toestel niet geven. Daarop sleept haar vriend haar op klaarlichte dag over de markt. Hij ging op haar pols staan, nam de gsm en vluchtte met zijn wagen.

Het openbaar ministerie nam de feiten ernstig op en vorderde 1 jaar effectief. Zijn ex-vriendin vroeg 1.500 euro schadevergoeding.

De rechter sprak zich mild uit. Nico V. komt er vanaf met een werkstraf van 120 uur, waarvan 60 effectief. Indien hij de werkstraf niet goed vervult, hangt hem wel een vervangende gevangenisstraf van 12 maanden, 6 effectief, boven het hoofd. Hij moet ook een boete van 600 euro betalen.

Het slachtoffer krijgt een provisionele schadevergoeding van 250 euro toegekend.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier