Slachtoffers krijgen fikse schadevergoeding na jarenlange stalking

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 32-jarige vrouw uit Waregem is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden en een boete van 600 euro voor jarenlange belaging. Aan vier slachtoffers moet ze een schadevergoeding van 14.750 euro betalen.

Vier jaar lang, in totaal minstens 2.500 telefoontjes of sms’en met 17 verschillende telefoonnummers. Dat waren de hallucinante cijfers van de belaging. Vage ruzies vormden het enige motief. Eén van de slachtoffers had in 2012 een discussie met de toenmalige vriend van Maaike V. “De dag nadien begonnen de telefoontjes en sms’en”, vertelde de man aan de rechter. “Soms tot 96 per dag. Vaak werd er meteen ingehaakt, de sms’en hadden een verwijtende en bedreigende toon. Vier jaar lang, dat laat zijn sporen na.” Een vrouw die ruzie had met de moeder van Maaike V. deelde ook in de brokken. Het bezorgde haar slapeloze nachten en angst. Zelfs een oom kreeg 61 ongewenste telefoons.

Tijdens het onderzoek bleef Maaike V. lange tijd ontkennen. Tot de politie via het serienummer van haar gsm kon aantonen dat zij achter de stalking zat. De 17 nummers die gebruikt werden, waren allen van haar of personen in haar omgeving afkomstig. Ze bekende daarna met mondjesmaat. Volgens Maaike V. kon ze de dood van haar vader niet verwerken en raakte ze depressief.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier