Slachtoffer vechtpartij Ardooie niet meer in levensgevaar

Redactie KW

Omdat het slachtoffer, Simon Doornaert (22) uit Oostnieuwkerke, schoppen kreeg tegen zijn hoofd, wordt wel gevreesd voor een hersenletsel. Zijn twee belagers werden aangehouden.

Foto Facebook/Simon Doornaert

Het incident deed zich voor in de nacht van zaterdag op zondag. Op de KLJ-fuif Gala Soirée Fin de l’Eté in Ardooie kreeg de jongeman uit Oostnieuwkerke plots een klap tegen het hoofd van twee belagers achter hem en ging tegen de vlakte. Enkele schoppen, ook tegen zijn hoofd, volgden. De twee daders zetten het vervolgens op een lopen. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is. Mogelijk ging er een ruzie om een meisje aan vooraf, maar zeker is dat niet.

Simon, die als tekenaar werkt bij Braem in Handzame, werd naar het ziekenhuis overgebracht en verkeerde aanvankelijk in levensgevaar. Later verbeterde zijn toestand en bleef er kans op hersenletsels, maar ook het grootste gevaar zou daarvoor intussen geweken zijn.

Twee mannen, S.V. (24) uit Pittem en P.D. (23) uit Tielt werden aangehouden. Maandag werden getuigen van het incident verhoord.

(Belga/FJA)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare, De Weekbode Tielt en De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier