Slachtoffer van poging doodslag uit Deerlijk krijgt 18 maanden voor drughandel

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft dinsdag een celstraf van 18 maanden, enkel de voorhechtenis effectief, uitgesproken voor een dertiger uit Deerlijk.

Toen agenten ter plaatse kwamen na een poging doodslag, waarvan de man het slachtoffer was, werd cocaïne en wiet gevonden bij hem thuis.

Op 17 december 2014 werd de politie opgeroepen naar Deerlijk. Bewoners hadden verwittigd omdat er veel tumult te horen was bij de buren. Beklaagde had haar vriend zeven messteken toegediend. Hij raakte slechts lichtgewond. Toen de politie ter plaatse kwam, ontdekten ze dat het slachtoffer drugs dealde.

Handeltje verbeurd verklaard

Bij de huiszoeking na de steekpartij vonden agenten 164 gram cocaïne en 230 gram wiet. Hij zou een drietal jaar verkocht hebben. Het openbaar ministerie begroot de opbrengst van dat handeltje op 143.800 euro en vraagt de verbeurdverklaring ervan. De openbare aanklager vorderde 15 maanden cel en 9.000 euro.

De man krijgt 18 maanden gevangenisstraf, maar enkel de voorhechtenis daarvan is effectief. Hij zat een zestal maanden in voorhechtenis. Ook voor de geldboete wordt grotendeels uitstel verleend. Zijn voormalige partner, die de messteken toediende, riskeert twee jaar met probatie-uitstel. In dat dossier doet de strafrechter uitspraak op 3 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier