Slachtoffer van moordenaar die Bart Bonroy doodstak, komt oog in oog te staan met dader

© PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Het West-Vlaamse assisenhof gaf Kenny Bolle voor de moord op Bart Bonroy in 2007 in Oostende 18 jaar cel, maar plots stond Jilles Coopman, de vriend van het slachtoffer, oog in oog met de dader.


© PETER MAENHOUDT

Jilles Coopman (25) doet in Het Laatste Nieuws het verhaal van zijn onverwachte ontmoeting met Kenny Bolle, eveneens 25, de man die hem en zijn vriend Bart Bonroy (toen 18) op 3 februari 2007 in Oostende met een mes aanviel tijdens een banale ruzie om een sigaret. Bart Bonroy bekocht de aanval met zijn leven. Jilles Coopman ontsnapte uitgerekend die dag van zijn verjaardag aan de dood.

“Ik stond deze week te wachten aan de rode lichten aan de Warandeburg op Sint-Pieters in Brugge. Plots kreeg ik Kenny Bolle, die aan de overkant stond, in de gaten. Het was hem. Ik was er zeker van. Ik keek hem recht in de ogen. De moordenaar van mijn vriend Bart Bonroy staarde me onbewogen aan.”

Navraag leert dat de moordenaar voor een dag zijn cel mocht verlaten. Dat had de gevangenisdirectie beslist na overleg en toestemming van de strafuitvoeringsrechtbank. Twee jaar geleden, zo ongeveer na een derde van zijn straf te hebben uitgezeten, startten hij en zijn advocate de procedure voor vervroegde vrijlating onder voorwaarden. Vier keer weigerde de strafuitvoeringsrechtbank daar op in te gaan. Pas in april volgend jaar kan een nieuwe aanvraag worden ingediend.

Toch werd een uitzondering ingelast door hem een dag vrij te laten. Naar verluidt kan de gevangenisdirectie beslissen om hem een dag vrij te laten om zaken te regelen zoals het zoeken van een woning of werk. De families van de slachtoffers waren niet op de hoogte.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier