Slachtoffer van Leopold Van Mullem stond bekend als een excentrieke vrouw

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen de 67-jarige Leopold Van Mullem uit Brugge hebben de getuigen het slachtoffer omschreven als een excentrieke vrouw. De 65-jarige Marie-Antoinette Blaton had een opvallende kledingstijl en was rad van tong.

Het slachtoffer leed onder het overlijden van haar echtgenoot Wilfried, al leefde ze de maanden voor haar dood wel weer op. “Die relatie was eigenlijk meestal heel goed. Als er ruzie was, ging ze soms een paar dagen naar haar ouders”, aldus een vriend van het koppel. De getuige legde uit dat Blaton altijd rechtuit was. “Ze zou het altijd onverbloemd in je gezicht zeggen. Ik heb ‘Marianne’ nooit agressief gezien, maar ze kon wel scherp zijn met haar tong.”

Spelen op het strand

Haar kennissen omschreven Blaton als een gastvrije vrouw. “We waren altijd welkom. Ze kon dan lekkere lasagne maken. We hebben heel wat afgelachen.” Dat beeld werd bevestigd door een neef van het slachtoffer. “Van mijn 12 tot mijn 17 jaar ging ik een paar weken per jaar naar ‘tante Tet’. Ik speelde op het strand, terwijl zij op een terrasje zat te genieten.”

Pol is één van de beste medewerkers die we ooit gehad hebben

Pieter Van Den Bossche herinnert zich zijn tante als een excentrieke vrouw. “Ze was een fiere dame met een opvallende kledingstijl. Zo kwam ze een keer volledig in leder naar Zottegem. Mijn grootouders hadden haar zelfs niet herkend.” Verder merkten de getuigen op dat Blaton nooit alcohol dronk. Nochtans had ze op het moment van de feiten wel alcohol in haar bloed.

“Stoer, maar met een groot hart”

Tenslotte kwamen nog enkele ex-collega’s getuigen over Van Mullem. “Pol was een goeie werker en hij zorgde voor de sfeer bij de post. Wij keken als jongere gasten op naar zijn ervaring en zijn kennis.” Volgens Luc Uytterhaeghen was de beschuldigde ook niet te beroerd om collega’s uit de nood te helpen. “Pol is één van de beste medewerkers die we ooit gehad hebben. Ik heb hem ook nooit agressief gezien. Hij was wel stoer als motard, maar had een groot hart.”

Bij het begin van de zitting besliste de voorzitter om een bovenbuur van het slachtoffer als bijkomende getuige op te roepen. De burgerlijke partijen hadden dit gevraagd omdat de man beweert dat hij de dag van de feiten geen enkele discussie hoorde in het appartement van Blaton. “Ik ga er geen incident van maken, maar ik wil wel dat er nagegaan wordt waar hij precies woont. Ik snap ook niet waar die verklaring na al die jaren plots vandaan komt”, aldus meester Kris Vincke, raadsman van de beschuldigde. De bovenbuur zal donderdagochtend zijn getuigenis afleggen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier