Slachtoffer Raw13 beschrijft steekpartij : “Die onnozelaars hebben hompen vlees uit mijn lijf gekapt”

Redactie KW

Op het asssisenproces tegen vier leden van Raw13 heeft Karim M’Hedhebi (40) zijn getuigenis afgelegd. De Torhoutenaar raakte op 16 juli 2011 zwaargewond bij de steekpartij in de uitgaansbuurt.

Die bewuste nacht kwam Karim M’Hedhebi een kwartier voor de feiten aan in café ‘Apropoo’. “Dat typisch geluid van die pick-up zal ik nooit vergeten, het was een hels kabaal. Labaere stond voor me en maakte bewegingen met zijn twee armen.” Het slachtoffer verborg zich achter een tafel om de aanvallen af te weren. “Derveaux ging rechts door zijn knieën en heeft dan de eerste steek gegeven.”

Daarna kreeg M’Hedhebi ook nog twee messteken van Jacky Labaere, waardoor hij op de grond viel. “Op dat moment moeten ze nog met twee geweest zijn. Ik heb de ene afgeweerd en de andere heeft me onder de oksel geraakt. Ik vermoed dat het Derveaux was die dan achter me aan zat.” Het slachtoffer is er ook van overtuigd dat Derveaux gewapend was met een machete, al wordt dat ontkend door de beschuldigde.

“In het ziekenhuis heb ik gesmeekt voor mijn leven”

“In het ziekenhuis heb ik gesmeekt voor mijn leven. Op zo’n moment besef je dat je gaat sterven als je geen hulp krijgt.” M’Hedhebi lag vier weken in het ziekenhuis en was bijna een jaar arbeidsongeschikt. “Ik ben nog altijd aan het revalideren, want door die steken onder de oksel was mijn diafragma gescheurd. Na een dag werken als plakker heb ik nog last van mijn verwondingen. Ik slaap ook veel onrustiger dan vroeger. Hun daden hebben me ook financiële problemen bezorgd.”

Labaere en Derveaux boden opnieuw hun verontschuldigingen aan, maar dat maakte weinig indruk op het slachtoffer. “Ach ja, we weten dat het een ongeluk was, ik ben tegen dat mes gelopen, hoe dom van me”, was M’Hedhebi cynisch voor de versie van Labaere. “Die onnozelaars hebben hompen vlees uit mijn lijf gekapt. Je kwam van Lichtervelde naar Torhout. Tien minuten had je de tijd om je kar te keren.”

M’Hedhebi vroeg tevergeefs aan de andere beschuldigden om toch minstens ook een beetje spijt te tonen. Robin Van Bossuyt begon wel te huilen, toen M’Hedhebi hem in een voorgelezen briefje nog eens de mantel uitveegde.

“Zelfs een uitnodiging om te draaien op Tomorrowland in 2012 liet hij aan zich voorbijgaan”

Karim M’Hedhebi ondervindt nog steeds de zware gevolgen van de steekpartij. Zo liep zijn relatie met Sofie Roose na zes jaar op de klippen. “Hij is veranderd door die feiten, durfde minder buiten komen. Ik wilde door met mijn leven, maar hij bleef hangen in die feiten”, getuigde de vrouw. Ook zijn activiteiten als DJ zette M’Hedhebi op een laag pitje. Zelfs een uitnodiging om te draaien op Tomorrowland in 2012 liet hij aan zich voorbijgaan. “Hij durfde niet meer en komt ook minder buiten na de feiten”, vertelde een boezemvriend.

Eerder kwam ook de moeder van het slachtoffer al aan het woord. Linda Defreyne legde uit waarom iedereen haar zoon ‘Arnold’ noemt. “Met zijn krulletjes deed hij als kind denken aan een gelijknamig personage in een TV-serie.” M’Hedhebi lag na de feiten twee dagen in een coma. “Het is heel lastig om je zoon daar te zien liggen. De dagen daarna heeft hij heel erge pijnen doorstaan.”

De moraliteitsgetuigen konden geen slecht woord vertellen over M’Hedhebi. “Hij was lief, zorgzaam en attent. Je moest van heel ver komen om Arnold kwaad te krijgen”, vertelde een ex-vriendin. Ook vrienden en collega’s vertelden hoe het slachtoffer in elke situatie rustig bleef. Ze begrijpen dan ook niet waarom hij door de hiphopbende werd aangevallen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier