Slachtoffer campingmoord Middelkerke riskeerde acht maanden cel voor weerspannigheid

Mihael P. werd op woensdagavond 6 december op een camping in Middelkerke van het leven beroofd. © a-DJ
Redactie KW

Mihael P., het slachtoffer van de campingmoord in Middelkerke, moest zich maandagochtend eigenlijk voor de Brugse strafrechter verantwoorden voor verboden wapenbezit en weerspannigheid. Het OM had op de vorige zitting acht maanden cel geëist. De rechter kon maandag alleen maar het overlijden van de Oostendenaar vaststellen.

De politie werd in juni 2016 opgeroepen voor een man die met eenzwart vuurwapen in de Driftweg in Bredene liep. Ter plaatse bleek het slechts om een namaakwapen te gaan. Tijdens zijn overbrenging naar het politiebureau stelde Mihael P. zich erg agressief op.

Op 13 november 2017 pleitte de verdediging dat de dakloze Oostendenaar na een jarenlange alcoholverslaving zijn leven bijna terug op de rails had. P. had onderdak gekregen bij familie en liet zich begeleiden door het OCMW. Om zijn situatie te evalueren werd de zaak uitgesteld naar maandag 12 februari.

Mihael P. werd echter op woensdagavond 6 december op een camping in Middelkerke van het leven beroofd. Zijn ernstig verminkte lichaam werd enkele uren later door de politie aangetroffen in de koffer van een wagen. Drie mannen zitten sindsdien in de cel op verdenking van moord, maar het precieze motief voor de feiten blijft onduidelijk. In het dossier zitten ook nog twee verdachten in de cel voor lijkverberging.

De procureur bracht de rechter op de hoogte van het overlijden van de Oostendenaar. De rechter kon alleen maar vaststellen dat de strafvordering door het overlijden van de beklaagde vervallen is.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier