Sjoemelende diaken uit Izegem riskeert vier jaar cel

01/06/17 om 14:22 - Bijgewerkt om 14:22

Het Brugse parket eist vier jaar celstraf en een boete voor de Izegemse diaken Didier M. (41). De man ontfutselde de kloosterzusters van de Heilige Vincentius a Paolo in Anzegem maar liefst 2,3 miljoen euro. Dat geld gaf hij aan een man uit Knokke, die hem afperste met foto's van hun homoseksuele ontmoetingen.

De bal ging aan het rollen nadat speurders een tip kregen over verdachte financiële transacties op de bankrekeningen van Marc V., een mislukte soapacteur uit Knokke die ooit nog rolletjes in Baantjer en Wittekerke versierde. Op zijn rekeningen werden plots enorme bedragen gestort door Didier M. De speurders reconstrueerden waar het geld vandaan kwam. Het geld werd via de vzw Diakenfonds, een vzw van Didier M., doorgestort aan Marc V. en bleek afkomstig van de rekeningen van de kloosterorde van de Heilige Vincentius a Paolo in Anzegem. In totaal ging het om 2,15 miljoen euro.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!