Serviërs blijven in de cel voor overval op juwelier

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van twee Serviërs met twee maanden verlengd in het onderzoek naar de gewapende overval op een juwelier in Knokke.

De echtgenote van een van de verdachten werd afgelopen zomer wel al vrijgelaten.

Op 20 juni drongen twee gemaskerde mannen de juwelierszaak langs de Kustlaan binnen. De overvallers richtten een pistool op de aanwezige werknemer en bonden hem vast. Ze gingen aan de haal met juwelen en horloges, maar de precieze omvang van de buit is niet bekend. De Serviër Goran P. werd vrij snel geïdentificeerd als een van de overvallers. Zijn landgenoot Goran G. zou op de uitkijk gestaan hebben. Nochtans is de verdachte niet zichtbaar op de camerabeelden. Hij kwam in het vizier van de speurders door zijn telefonische contacten met Goran P.

Het onderzoek spitst zich sindsdien toe op de zoektocht naar de tweede overvaller. ‘De man met de pet’ is zichtbaar op de camerabeelden, maar kon voorlopig niet geklist worden.

Enkele weken later belandde ook de echtgenote van Goran G. in de cel. Lydia G. zou een rol gespeeld hebben tijdens de voorbereidingen van de overval, maar ontkent net als haar man. De Italiaanse uit het Waalse Verviers werd in augustus op borg vrijgelaten door de raadkamer.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier