Security-agent kreeg pak rammel tijdens 'Nacht van Jabbeke'

25/10/16 om 13:01 - Bijgewerkt om 14:28

Een 28-jarige bewakingsagent vraagt een schadevergoeding nadat hij in de zomer van 2014 slagen kreeg tijdens de Nacht van Jabbeke.

Security-agent kreeg pak rammel tijdens 'Nacht van Jabbeke'

© Getty Images/iStockphoto

De feiten gebeurden op 31 augustus 2014. Het slachtoffer was die dag aan het werk als bewakingsagent en kreeg het aan de stok met een bezoeker. L.V. (37) uit Jabbeke probeerde met enkele van zijn vrienden naar het vipgedeelte van het evenement te gaan, maar enkel hij was in het bezit van een geldig bandje. De dertiger begon te discussiëren en liep samen met zijn vrienden toch door. De security-agenten kwamen naar de viptent en vroegen aan de barmannen geen alcohol meer te schenken aan de man. Volgens verschillende getuigen was hij al duidelijk onder invloed.

Hersenschudding

De man hoorde over de vraag van de security en ging door het lint. Hij sloeg glazen kapot en moest door de security naar buiten gedragen worden. Het is daar dat hij een harde slag uitdeelde op het hoofd van bewakingsagent A.S. (28). "Mijn cliënt was door die slag vier maanden arbeidsongeschikt en heeft nog steeds last van de naweeën" zegt zijn advocaat. Het slachtoffer vroeg dinsdagochtend een provisionele schadevergoeding van 1 euro. Vonnis op 12 december.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!